WIJNEN

Karaktervolle druiven, smaakvolle wijnen!
Goede wijn behoeft geen krans … maar wel goede druiven en een plek waar ze met passie verzorgd worden, al vanaf de aanplanting. Bij ’t notelaerengoed verdiepen we ons in drie specifieke druivenrassen. Stuk voor stuk sterke soorten met karakter.
Monarch druiven
Johanniter

Een edele, vorstbestendige witte druif, genoemd naar zijn Duitse kweker, Johannes Zimmermann. Een kenner met een klare kijk op schimmelresistente druivenrassen. Deze druivensoort is het resultaat van kruisingen met o.a. de alom gesmaakte Riesling.

Souvignier Gris
Monarch

Vrij recent, schimmeltolerant ras. Dankbare druif met nobel karakterDoorontwikkeling van de meest succesvolle blauwe druif: de Solaris, die afstamt van de Riesling en Pinot gris.

Souvignier Gris
Souvignier gris

Lijkt een witte druif met een grijze tint. Zeer sterk resistent tegen valse en echte meeldauw. Kruising van de witte Bronner-druif en blauwe Cabernet Sauvignon. Geschikt voor zowel witte als  rosé wijnen.

Wijn
Johanniter

Een edele, vorstbestendige witte druif, genoemd naar zijn Duitse kweker, Johannes Zimmermann. Een kenner met een klare kijk op schimmelresistente druivenrassen. Deze druivensoort is het resultaat van kruisingen met o.a. de alom gesmaakte Riesling.

Wijn
Monarch

Vrij recent, schimmeltolerant ras. Dankbare druif met nobel karakterDoorontwikkeling van de meest succesvolle blauwe druif: de Solaris, die afstamt van de Riesling en Pinot gris.

Wijn
Souvignier gris

Lijkt een witte druif met een grijze tint. Zeer sterk resistent tegen valse en echte meeldauw. Kruising van de witte Bronner-druif en blauwe Cabernet Sauvignon. Geschikt voor zowel witte als  rosé wijnen.

Lekker lokaal

Les goûts et les couleurs ne se discutent pas. Hoewel … We nodigen u graag uit om langs te komen en de kwaliteit van onze lokale wijnen te proeven. Met zicht op de wijngaard degusteert u de heerlijkste wijnen. We vertellen u meer over het productieproces en adviseren u graag richting de perfecte wijn voor bij een bepaald gerecht of menu. Gezondheid!

Witte wijn 't Notelaerengoed
Witte wijn

Stil / Johanniter

Oog: Je krijgt meteen een mooie verschijning in het glas met een opvallende citroengele kleur. 

Neus: Royaal fruitplezier met geuren van rijpe appel en peer maar ook toetsen van exotisch fruit zoals ananas en passievrucht.

Mond: Warme wijnstijl in de mond, rijp getint die het exotische fruit draagt. Rijkelijk met een mooie complexiteit en diepgang.

Food tip: Deze witte topwijn van een heel mooi niveau past vanwege zijn mooie fraicheur bij allerhande koude en warme visschotels. Maar ook bij vis en gevogelte gerechten met saus.

Witte wijn 't Notelaerengoed
Witte wijn

Mousserend / Johanniter

Oog: De mousserende witte wijn oogt stro geel met een fijne mousse vorming.

Neus: Deze bubbel op basis van 100% Johanitter refereert aan perzik in de neus met rijpe appel. De ruggengraat van de wijn is vrij mineralig met wat honingtoetsen en brioche aangezien hij genoot van een lange kelderrijping. 

Mond: Een zachte aanzet met fijne zuren, complex en harmonieus met een lichte honingtoets die weerkeert in de lange afdronk.

Food tip: Deze complexe bubbel past vanwege zijn rijkelijke stijl bij meerdere verfijnde gerechten.

Rosé wijn 't Notelaerengoed
Rosé wijn

Mousserend / Monarch & Souvignier gris

Oog: Verrassende framboos roze kleur met een heel fijne pareling.

Neus: Open bouquet van klein rood fruit, dominant framboos en aardbei met florale impressies en zoethout.

Mond: Een fijne aanzet met een zekere molligheid, goed ondersteund door zuren maken deze wijn een echt plezier in de mond. Een heel elegante afdronk met een fijne mousse vorming die het klein rood fruit blijft dragen tot in de finale.

Food tip: Deze charmeur is mooi droog met voldoende frisheid waardoor hij perfect dient als aperitief en uitstekend past bij allerhande tapas.

Life’s too short to drink bad wine

In onze wijngaard trekken we vol overtuiging de kaart van duurzaamheid. Zo kiezen we bewust voor hybride druivenrassen. Dankzij hun hoge schimmeltolerantie zijn ze minder gevoelig voor ziektes, waardoor we het behandelen van de druivenranken tot een absoluut minimum kunnen beperken. De natuur wint – en de wijnliefhebber ook!

Meer weten over ’t notelaerengoed?